fredag 14 november 2008

Hur bemöter jag motståndet, är det som är intressant, inte motståndet i sig. Först hade jag tänkt gestalta motstånd, men hur det känns med motstånd, vet jag ju redan. Inget nytt.

Kulturen gör motstånd mot naturen
Naturen gör motstånd mot kulturen. - När jag cyklade hem i ösregn, erbjöd naturen ett motstånd mot kulturen. Jag skulle ta mig hem. Hade jag inte gjort motstånd så skulle jag tagit skydd under ett träd och väntat till regnet slutat eller lugnat sig.

Kulturen - vi skall lära oss äta med bestick, torka oss i rumpan med papper när vi bajsat osv.

Snölejopaden släpar i snöstorm hem sitt byte till sin unge som inte kan jaga själv. Naturen gör motstånd mot naturen.

Socialisation handlar om att lära sig vilja bete sig så som man måste bete sig.

Annama en disiplin som är givande.
I skolan -annama en disiplin som är givande.
Vad är då det?
Kärlek, normer, humor och gränser.

disiplin - sitta med motståndet - mot naturen - kulturen tämjer naturens impulser.

DISIPLIN
Jag har så svårt för att disiplinera mig själv!
Hur lär jag mig det?

Ikväll har jag lovat bort mig till att hjälpa till på folkmusikkafet. Det känns bra. De frågade mig, de behövde min hjälp! Det känns gott för mig.

Alla ni som läser denna blogg om ni behöver hjälp med något, snälla be mig. Jag vill inte bara gå upp i mig själv mitt egna. Jag vill finnas för dig även om vi har svårt av någon anledning att kommunicera. Det är väldigt sällan någon ber om hjälp. När ber jag om hjälp? När jag visar mig svag och vilsen får du möjligheten att visa dig stark o omvänt. Om vi ändå skulle börja visa oss för varndra.

På meditationskursen skall jag serva de andra som mediterar. Med det innebär det att jag skall laga mat, väcka dem, fixa avlopp om det behövs, komposten, se så att de har det bra.

1 kommentar:

S sa...

Gillar dina tankar om hjälp. Har också fundert mycket i de banorna. Vi vill gärna hjälpa till men har svårt att ta emot hjälp. Kanske inte gäller alla men det är ganska vanligt.